"Дървото на Живота" №14467

Безплатна доставка
При поръчка на стойност над 99,99 лв
Нестандартни размери
Изработваме поръчки с нестандартни размери
Свържете се с нас
Код: 14467
Наличност: по поръчка
Автор: Густав Климт

"Дървото на Живота" ("Tree of Life") е част от мозаечния фриз, създаден за белгийския дворец “Стоклет“ в периода 1905-1911 г. Фризът съдържа още творбите "Изпълване" ("Fulfillment") и "Очакване" ("Expectation").

Тези изящни творби, поставени в луксозна рамка, могат да бъдат използвани и като триптих и са подходящи както за декорация на домът ви, така и за украса на офиси и административни сгради.

Дървото на живота е важен символ, използван в много теологии, философии и митологии. То е символ на връзката между небето, земята и подземния свят. Въртящите се клонове създават митичен символизъм за вечността на живота. Клоните се обръщат, завъртат, навиват, спират, дълги лози и крехки конци, израз на сложността на живота. С клоните си, достигащи до небето, дървото на живота се корени и в земята долу, създавайки връзката между двата елемента. Дървото на живота, илюстрирано от Климт, създава и друга връзка, с подземния свят, която означава крайния детерминизъм, управляващ всяко живо същество, което се ражда, расте и след това се завръща обратно в земята.

Докато мнозина говорят за символа на единството в "Дървото на живота", има и други, които го смятат за израз на мъжкото и женското. Жената, изразена в картината, символизира храненето, грижата и растежа, докато мъжкият се изразява чрез използването на фалосът. От този различен съюз се ражда животът и дървото на живота.

Други казват, че картината символизира връзката между най-големите добродетели на човека, които са сила, мъдрост и красота. Дървото, достигащо до небето, е символ на постоянното желание на човека да стане повече, но неговите корени са все още свързани със земята.

Едно от важните качества на "Дървото на живота" е, че предизвиква зрителя да прекара повече време, като се възхищава на картината, като измери всички нейни значения. Докато художникът използва богатство от символи, злато за боя и други луксозни техники, за да илюстрира магическият свят, наличието на една черна птица привлича зрителя към централната част на картината. Черната птица е напомняне, че всичко, което има началото също има край, тъй като черни птици са били използвани като символ на смъртта от много култури.
 
Репродукцията на "Дървото на Живота" представлява висококачествен печат върху италианска канаваца с еко мастила. Платното е каширано върху твъд гръб до размер 30х40, а над този размер е опънато на подрамка. Картината е аранжирана с луксозна рамка.
« назад


„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах